امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

دانلود تحقیق نفتگیرها (Oil Traps)

دانلود تحقیق نفتگیرها (Oil Traps) دسته: صنایع نفت و گاز
بازدید: 6 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 333 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 32

نفت گیر یا تله نفتی یک از عوامل اصلی وضروری برای تجمع هیدروکربن می باشد وقتی که نفت از سنگ منشاءبه وجود اید ازلایه های نفوذ پذیر به طرف بالاشروع به حرکت کرده ومی تواند به سطح زمین برسد مگر این که مانعی درسر راه حرکت روبه بالای آن قرار گیرد و بتواند درساختاری به نام تله انباشته شود اصطلاحات متعددی برای توصیف بخش های مختلف یک نفتگیر بکار می رود ساده

قیمت فایل فقط 20,800 تومان

خرید

نفت گیر[1]

نفت گیر یا تله نفتی یک از عوامل اصلی وضروری برای تجمع هیدروکربن می باشد. وقتی که نفت از سنگ منشاءبه وجود اید ازلایه های نفوذ پذیر به طرف بالاشروع به حرکت کرده ومی تواند به سطح زمین برسد مگر این که مانعی درسر راه حرکت روبه بالای آن قرار گیرد و بتواند درساختاری به نام تله انباشته شود. اصطلاحات متعددی برای توصیف بخش های مختلف یک نفتگیر بکار می رود. ساده ترین و فراوانترین نفتگیرها، نفتگیرهای طاقدیسی[2] هستند که در اینجا با اصطلاحات آن بیشتر آشنا خواهیم شد. بالاترین بخش یک نفتگیر، قله[3] و پایینترین بخش آن نقطه فرار[4] می باشد که منطبق بر سطحی است که یک نفتگیر پایینتر ازآن سطح قادر به نگهداری هیدروکربن نیست، یک نفتگیر ممکن است تا نقطه فرار از نفت مملو یا فقط بشخی از آن پر شده باشد.فاصله عمودی بین قله تا نقطه فرار کلوژر [5]نامیده می شود.

درشکل زیر ساده ترین وفراوان ترین نوع نفت گیر یعنی نفت گیر تاقدیسی نشان داده شده است.

یک نفت گیرممکن است دارای نفت، گازیا مخلوطی از هر دوباشد.سطح تماس بین آب ونفت[6]سطح مشترک بین بخشی است که عمدتا ازنفت اشباع بوده وبخشی که عمدتا ازآب اشباع می باشد به طورمشابه سطح تماس بین نفت وگاز[7]یا گاز وآب[8]وجود دارد.ارزیابی دقیق این سطوح قبل ازمحاسبه ذخیره مخزن ضروری است. تعیین دقیق و صحیح این سطوح از کارهای اصلی چاه پیمایی و چاه آزمایی است.

وقتی که نفت وگاز باهم دریک نفت گیر وجود دارند گاز به علت چگالی کم تر دربالا قرار می گیرد.

نوع هیدروکربن درسنگ مخزن به

1-  نوع کروژن

2-  درجه بلوغ سنگ منشاء

3-  درجه حرارت

4-  فشار مخزن

بستگی دارد. مرز بین آب ونفت ممکن است مشخص یا تدریجی باشد.

مرزناگهانی مشخصه مخزن تراواست ومرز تدریجی مشخصه مخازن باتراویی کم وفشار موئینگی بالاست.بلافاصله درپایین زون هیدروکربن دار آب زیرین قراردارد ودرمجاورت مخزن آب حاشیه دیده می شود.

سطح تماس سیالات درنفت گیرها عمومامسطح استمگر آن که جریان های هیدرودینامیکی درآب زیرین موجب کج شدن سطح سیالات شود.

منحنی توزیع سیالات در یک مخزن در شکل زیر نشان داده شده است:

در یک مخزن تولید کننده، ضخامت ستون نفت [9]به عنوان ضخامت ناخالص نامیده می شود که مقدار ان می تواند بسیار متنوع بوده و از دو متر در تگزاس تا صدها متر در دریای شمال و خاورمیانه متفاوت باشد.تمامی ضخامت ستون نفت احتمال داردهیدروکربن تولید نکند.زیرا درداخل ستون نفت مخزن ممکن است به دلیل ناهمگنی فواصلی وجود داشته باشدکه ازنظر تراوایی ضعیف بوده وهیدروکربن تولید نکند. اینجاست که تفاوت ضخامت ناخالص[10] از بخش تولید کننده یا بخش تولید[11] مشخص می شود. تهیه نقشه دقیق نسبت به ضخامت بخش تولید کننده به ضخامت کلی مخزن برای توسعه یک میدان ضروری می باشد.


[1]Oil Trap

[2]Anticlinal trap

[3] crest

[4] Spill point

[5] closure

[6] OWC

[7] GOC

[8] GWC

[9]Oil column

[10] Gross pay

[11] Net pay

قیمت فایل فقط 20,800 تومان

خرید

برچسب ها : نفت گیر , هیدروکربن درسنگ مخزن , Oil Traps , دانلود نفتگیرها Oil Traps , نفتگیرها

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر