امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق سرمایه گذاری در بورس

تحقیق سرمایه گذاری در بورس دسته: حسابداری
بازدید: 6 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 212 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 51

سابقه وتاریخچه بورس ریشه های ایجاد بورسهای بزرگ امروز جهان را باید در بازارهای مكاره قرون وسطی جستجو كرد در بادی امر اجتماعات بازرگانی با تشریفات مذهبی توام بود در واقع زیارتگاههای مخصوصی كه در آن مراسم مذهبی انجام می‌گرفت به تدریج و به طور ضمنی محل داد و ستد امتعمه مختلف نیز شده بود زوار اماكن متبركه در عین حال كه قصد قربت یا برائت داشتند كالاه

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

فهرست:

مقدمه. 1

سابقه وتاریخچه بورس. 3

1-بورس کالا. 6

2-بورس اسعار. 7

3-بورس اوراق بهادار. 8

نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد. 8

نقش بورس از دید سرمایه گذاران. 11

نقش بورس از دید صادر کنندگان اوراق بهادار. 15

داد و ستد در بورس اوراق بهادار. 16

فهرست رسمی بورس. 17

تابلوی قیمتها. 18

کارگزاری در بورس اوراق بهادار. 21

نحوه كار کارگزاران. 24

بورس اوراق بهادار در ایران. 25

بورس اوراق بهادار تهران. 28

سازمان و نحوه اداره امور بورس تهران. 31

مقررات حاکم بر نحوه انجام معاملات بورس. 35

نحوه پذیرش اوراق بهادار در بورس. 35

فعالیت بورس اوراق بهادار تهران:. 37

دوره اول: از بدو تاسیس تا 1357:. 38

دوره دوم: 1357 تا 1368. 41

دوره سوم: از سال 1368 به بعد (دوره احیای بورس):. 47

منابع:. 50

مقدمه

روشن است كه اقتصاد كلاسیك كه مشخصه آن رقابت كامل و ذره ای بودن بنگاههاست، نیازی به وجود بورس اوراق بهادار نمی‌بینید. با گذار از اقتصاد كلاسیك و توسعه ابعاد تولید، حجم سرمایه گذاریها نیز بزرگتر و قابل ملاحظه تر می‌شود و نحوه تامین منابع مالی برای این سرمایه گذاریها دشوارتر می‌گرددد. با ورود اقتصاد به دوره تولیدانبوه، نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد چشمگیر تر می‌شود. بطوری كه امروزه جملات كلیشه ای:
( بورس اوراق بهادار قلب اقتصاد است). و یا: (بورس اوراق بهادار میزان الحراره اقتصاد كشور است) واقعیتی غیر قابل انكارند. علمای اقتصاد بورس اوراق بهادار را برای تامین وتجهیز منابع مالی حیاتی می‌دانند وعلمای اجتماعی از آن به عنوان ابزاری كه به توزیع وتقسیم مالكیت وثروت كمك می‌كند، سخن می‌گویند.

از نظر بدبینان، بورس اوراق بهادر (قمار خانه) ای است كه یكشبه می‌شود در آن میلیونر شد و یا به افلاس افتاد. اقتصاد دانان رادیكال نیز بورس را مظهر اقتصاد سرمایه داری با همه ابعاد منفی آن می‌دانند.

پاسخ به این دو گانگی و تعارض چیست؟ كدامیك از نظریات ضد و نقیض فوق صحیح است؟ جواب این است كه هر دو و هیچكدام! همه مظاهر اقتصاد جدید، خوب و بد و زشت و زیبا را باهم دارند. تقریبا هیچ پدیده ای همه حسن نیست. بهترین ابزارها چنانكه در جای نامناسب بكار گرفته شوند، نتجیه مطلوب به بار نمی‌آورند.دینامیت را هم برای تخریب و هم برای ساندگی بكار می‌برند و چاقوی تیز را ایضا" و مگر در مورد پول و ثروت و حتی علم و تكنولوژی حكمی‌جز این می‌توان روا دانست؟

اگر اهمیت نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد امروز چنان است كه نمی‌توان از آن چشم پوشید، لاجرم آیا باید به نتایج و آثار منفی آن نیز تن داد؟ آیا جنبه های مثبت آن در حدی هست كه بتوان جنبه های منفی در پرتو آن نادیده گرفت؟ و آیا می‌توان جنبه های منفی را از میان برداشت و یا به حداقل رساند؟

تجارب تاریخی در این خصوص كمك زیادی به ما می‌كنند. مسنتر ها بحران بزرگ 1929 و دانشجویان فعلی بحران 1987 را به یاد می‌آوردند كه هر دو از بورس اوراق بهادار نیویورك شروع شده اند. در هر دو مورد دنیای سرمایه داری تا لبه پرتگاه نیستی رفته است.

واقعیت این است كه ساختار وعملكرد نهادهای اقصادی در سطوح مختلف توسعه هر كشور متفاوتند در جوامع توسعه نیافته هر یك از از نهادها- واز جمله بورس اوراق بهادار- با سایر جنبه ها و امور این جوامع هماهنگی وهمخوانی دارد. اگر بقیه نهادها، مثلا نظام مالیاتی ویا تامین اجتماعی، دارای كار آیی مناسبی نیستند، نمی‌توان انتظار داشت كه یك نهاد خاص، مثل بورس، بتواند فارغ از كیفیت عملكرد سایر نهادها، دقیق و منظم همچون بورسهای ممالك پیشرفته فعالیت كند. در جهان در حال توسعه، آنچه اهمیت دارد، جهت حركات وفعالیتهاست اگر مقرر گردیده است. از نهادی مثل بورس اوراق بهادار استفاده بهینه بعمل آید، مراقبتی وسواس گویند نیز باید، مبذول گردد تا جهت فعالیت بورس روبه اصلاح و بهبود باشد این مشق اقتصادی مستلزم مداومت و مواظبت مسئولان اقتصاد  كشور است.

سابقه وتاریخچه بورس

- ریشه های ایجاد بورسهای بزرگ امروز جهان را باید در بازارهای مكاره قرون وسطی جستجو كرد. در بادی امر, اجتماعات بازرگانی با تشریفات مذهبی توام بود. در واقع, زیارتگاههای مخصوصی كه در آن مراسم مذهبی انجام می‌گرفت به تدریج و به طور ضمنی محل داد و ستد امتعمه مختلف نیز شده بود. زوار اماكن متبركه, در عین حال كه قصد قربت یا برائت داشتند كالاهایی نظیر عطر, ادویه و جواهر نیز خرید و فروش می‌كردند. این اماكن متدرجا" با افزایش جمعیت و رونق كسب وكار به مراكز تجارتی دائمی‌تبدیل شد.

فعالیت مراكز تجاری, قرنهای متمادی همراه و همگام با توسعه جوامع ادامه یافت است. در این مراكز, معاملات بدوا كالا به كالا یا پایاپا بود, لیكن مشكلاتی كه در انجام معاملات پایاپای وجود داشت, واسطه مبادله ای به نام پول به وجود آورد كه خود ابتدا به صورت كالا بود, سپس به پول فلزی تغییر شكل داد و امروزه به صورت پول كاغذی یا اسكناس در آمده است.

در قرون وسط كه تجارت به تدریج رونق می‌گرفت, بازرگانان در میدانهای مخصوصی دور هم جمع می‌شدند و به داد و ستد  می‌پرداختند و به تدریج بازارهای مكاره برای كالاهای مختلف به وجود آمد. این بازارها در بنادر و مراكز تجاری رونق بیشتری داشته اند. در این بازار ها نه فقط مبادلات كالاها, بلكه معاملات بروات و اوراق تجاری نیز صورت می‌گرفت. مثلا در ایتالیای قرون وسطی در شهرهای ونیز, فلورانس و جنوا معملات اوراق و بروات تجاری رواج زیادی داشته است.

در اواخر قرون وسط ملاقات بازرگانان به تدریج صورت منظمی‌به خود می‌گرفت. در قرن پانزدهم و حوالی 1450 میلادی, بازرگانان و كسبه بلژیكی در شهر بورژ مركز فلاندر در شمال غربی بلژیك در میدانی به نام (تربوئوس) در مقابل خانه بزرگزاده ای به نام فن در بورزه جمع می‌شدند و به داد و ستد می‌پرداختند. میادین محل تجمع بازرگانان به تدریج به (بورس) مشهور شد. لزوم تاسیس تالار بورس در شهر آنورس بلژیك در 1460 احساس گردید. و آن زمانی بود كه شهر بورژ به دلیل پیشروی دریا رو به ویرانی گذاشته بود و عده زیادی از بازرگانان شهر (بورژ) به بندر آنورس در بلژیك كوچ كرده بودند.

نام (بورس) بدین ترتیب ابتدا به اجتماع بازرگانی و صرافان و دلالان اطلاق می‌شد در نقاط غیر مسقف جمع می‌شدند. لیكن در قرون بعد و به تدریج محلهای سر پوشیده مخصوصی برای این معادلات ایجاد گردیده. روشن است كه منظور از سال تاسیس بورس در اسناد اقتصادی اغلب سال تاسیس تالارهای بورس سرپوشیده یا سال اعطای پروانه دولتی است در حالی كه مراكز بورس غیر رسمی‌و غیر مسقف دهها و بلكه صدها سال پیش از آن وجود داشته است.

تحولات اقتصادی و اجتماعی قرون شانزده و هفده که تحت آن برخی از جوامع آن روز از قیود دوره فئودالیزم رها شده و گام به دورن اقتصاد تجاری می گذاشتند، پایه های تحولات عظیمی گردید که اصطلاحا (رنسانس) لقب گرفت و انقلاب صنعتی را به بار آورد. انقلاب صنعتی محتاج منابع مالی فراوان بود که نظام بانکی در وهله نخست و بورس اوراق بهادار در مرحله بعد آن را تامین کرد. سرمایه گذاریهای بزرگی که در صنایع مختلف صورت می گرفت، دیگر خارج از توان و بنیه مالی یک شخص یا یک خانواده بود. تامین این سرمایه گذاریها یا به کمک نظام بانکی صورت می گرفت که استفاده غیر مستقیم از پس انداز های افراد است و یا از طریق خرید سهام واحدهای تولیدی وتجاری در بورس اوراق بهادار که استفاده مستقیم از سرمایه های کوچک افراد است و دارندگان سهام مالکان بخشی از واحد صنعتی یاتجاری به حساب می آیند بدین ترتیب، سهام، که نماینده بخشی از دارایی یک واحد اقتصادی است نیز به تدریج برای خود، بازار خرید و فروش پیدا کرد و بالاخره، امروزه باید از بورس معاملات پولی و یا بورس اسعار نیز سخن گفت. خرید و فروش پول کشورهای مختلف ابتدا برای تامین نیازهای وارداتی و صادراتی به پول خارجی صورت می گرفت. لیکن دنیای فعلی شاهد فعالیت بورسهای بزرگ ارز است که عمده معاملات آن برای کسب سود و انتفاع از نوسانات بهای پولها در مقابل یکدیگر است. لذا به طور خلاصه می توان تالار های بورس امروزی را به سه دسته کلی تقسیم کرد:

  • بورس کالاها،
  • بورس اسعار،
  • بورس اوراق بهادار،

اگر چه در این تحقیق، هدف ما مطالعه گروه سوم یعنی بورس اوراق بهادار، است. مع هذا، بی مناسبت نیست که به اختصار به دو بورس نیز دیگر اشاره کنیم.

1- بورس کالا

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : سرمایه گذاری , بورس , سرمایه گذاری در بورس , تحقیق سرمایه گذاری در بورس

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر